بلندترین رشته کوه منظومه ی خورشیدیمان می دانید چیست؟
فرض کنید از ارتفاع 20000 متری به پایین بپرید و 12 دقیقه در راه باشید تا به سطح برسید. تازه به تمام اینها سرعتی معادل 200 کیلومتر بر ساعت را هم اضافه کنید. در کجای منظومه مان ممکت است با چنین چیزی روبرو شویم؟
زمین؟ خب قطعاً نه. بلندترین ارتفاعات زمین در رشته کوه های هیمالیا است و اورست بلندترین کوه سیاره ی ماست که جز کوههای 8000 متری است نه 20000!
خب شاید شنیده باشید دره ی والس مارینر مریخ هم 8000 متر عمق دارد ولی این هم خیلی کم است. کوه المپوس چه؟ اگر به عکس کامل سیاره ی مریخ نگاهی انداخته باشید احتمالاً دو لکه ی تیره در حواشی مناطق نزدیک به قطب شمال مریخ توجه شما ره به خود جلب کرده. یکی از این دو لکه تقریباً دو و نیم برابر اورست ما ارتفاع دارد. ولی نه این هم کم است.
پس بهتر است بدون تلف کردن وقت به سمت اورانوس برویم. اورانوس خود یک قول گازی است و اصلا سطح ندارد که کوه داشته باشد ولی اقمار آن چه؟ پاسخ در اینجاست، میراندا.
رشته کوه عظیم ورونا با ارتفاعی بالغ بر 20000 متر. بعلت جاذبه ی ضعیف این قمر اگر از بالای این ارتفاع به پایین بپرید 12 دقیقه طول می کشد تا به سطح قمر برسید و می توانید سرعت یک ماشین مسابقه را تجربه کنید.
جداً هیجان انگیز نیست؟
این هم بگویم که این عکس که می بینید را ویجر 2 در سال 1986 گرفته.
منبع من اینه ولی جالبه اگه تو ویکی پدیا یه چرخی بزنین با چیزی کاملا مکتناقض روبرو می شین.
تو ویکی، اینجا گفته المپوس 27 کیلومتره و ایتجا و اینجا گفته ورونا فقط 5 کیلو متره
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment