فکر می کنید یک توده ی گازی می تواند یک کهکشان را ببلعد؟
اوه نه این ممکن نیست خود کهکشان مجموعه ی عظیمی از ستارگان، خوشه های ستاره ای، سیارات و خیلی چیزهای دیگر است که سحابی ها یک از آن دسته اند. مواد میان ستاره ای و گاز های موجود در فضا.
ابری که در این عکس به نظر می رسد که از سمت بالا به کهکشان حمله ور شده در واقع یک سحابی بی آزار(!) است که به عنوان یک سحابی دنباله دار گونه از آن یاد می شود. سحابی های دنباله داری، به صورت کشیده در فضا قرار دارند و به سبب تاثرات گرانشی شدید، چنین شکلی گرفته اند. این موضوع باعث شده تا این دسته سحابی ها به دنباله دار ها شبیه باشند ولی تفاوت بین این دو بسیار زیاد است.
این گونه سحابی ها در مکان هایی که محل تولد ستارگان است بیشتر دیده می شوند و تراکم آنها در منطثه ای می تواند نشان دهنده ی این باشد که در آن سو ستارگان جوانی در حال شکل گیری هستند یا به تازگی زاده شده اند. عامل اینکه چرا شکل سر این سحابی ها چنین بی نظم است به درستی مشخص نیست.
کهکشانی که در تصویر می بینید، بسیار بزرگ است و همچنین فاصله ی خیلی زیادی با ما دارد و به صورت اتفاقی کنار این سحابی در آسمان قرار گرفته.
Can a gas cloud eat a galaxy? It's not even close. The odd looking "creature" or "hand" extending down from the top of the above photo is a gas cloud known as a cometary globule. This globule, however, has ruptured. Cometary globules are typically characterized by dusty heads and elongated tails. These features cause cometary globules to have visual similarities to comets, but in reality they are very much different. Globules are frequently the birthplaces of stars, and many show very young stars in their heads. The reason for the rupture in the head of this object is not completely known. The galaxy to the near the bottom of the image is huge, very far in the distance, and only placed near CG4 by chance superposition.
No comments:
Post a Comment