
Monday, February 25
تولد شنابدهنده ی هادرونی
by
Unknown
در
1:51 PM

Catagory:
apod
Monday, February 18
مریخ نوردان پیر
by
Unknown
در
2:09 PM

مسافرت بلند این دو مهمان زمینی سیاره ی سرخ تا کی ادامه خواهد یافت؟
به نگاهی گذرا به تصاویر ارسالی مریخ نوردها می توان پی برد که شاید چندان طولانی نباشد. شاید بتوان گفت مریخ نورد ها دیگر میانه ی عمر خود را طی کرده اند و در حال ورود به کهنسالیند.
عکس بالا نمایی است از مریخ نورد روح (همان عکسی که وجود انسان گونه در آن گزارش شده بود!) خب عکس بالا را با این عکس مقایسه کنید این عکس خیلی قدیمی تر است.



تفاوت در چیست؟ نگاهی به باطری های خورشیدی بیاندازید. ببینید که به مرور زمان چگونه رویشان را گرد و غبار پوشانده. با هرچه بیشتر پوشیده شدن این باطری ها توانایی تولید انرژی مریخ نوردهانیز کاهش می یابد. این موضوع احتمالا تا آنجا پیش خواهد رفت که مسئولین پروژه تصمیم به از دور خارج کردن سیستم های مطالعاتی شوند و بخش های مختلف مریخ نوردها یکی یکی از به علت نبود انرژی کافی از دور خارج شوند و در نهایت سیستم ارتباطی مریخ نورد هم با زمین قطع شود.
این آینده ی محتوم «روح» و «فرصت» خواهد بود. شاید تنها چیزی که بتواند عمر آنها را طولانی تر کند نسیم ها و باد های مریخ باشد که دستی بر باطری های خورشیدی بکشند و به لطف آنها باطری ها انرژی بیشتری تولید کنند. گرچه تجربه نشان داده نباید زیاد به رویداد هایی اینچنین امید بست.
گرچه مریخ نوردها هنوز زنده و فعالند ولی به راتی تا کی می توانند اینطور سرحال به مموریت خود ادامه دهند؟

Catagory:
mars,
mars rovers
BLG-109: مدلی دوردست از منظومه ی خودمان
by
Unknown
در
1:03 AM

منظومه های سیاره ای مانند آنچه ما در آن زندگی می کنیم چقدر در کیهان رایج هستند؟ احتمالا کاملا معمولند. اولین منظومه ی سیاره ای مانند منظومه ی شمسی ما مدتی پیش با استفاده از یک تکنیک جدید که پیش از این شش منظومه ی دیگر را هم به کمک آن پیدا کرده بودند، کشف شد. نام این تکنیک جدید «میکرولنزینگ گرانشی» است که به روشی خاص اطلاق می شود که در آن تغییر نورانیت ستارگان پس زمینه در هنگام عبور یک ستاره با منظومه اش از مقابل آنها اطلاق می شود. نور ستارگان دورتر به شکلی قابل پیش بینی بر اثر نیروی گرانش ستاره ی نزدیک تر و منظومه اش منحرف شده و شدت نور ستاره کم می شود. به تازگی یک تحلیل دقیق از اطلاعات میکرولنزینگ OGLE-2006 روی منظومه ی BLG-109 و بررسی تغییرات نورانیت ستاره های زمینه، دو سیاره مشابه مشتری و زحل را در این منظومه نشان داده است. با این دستاورد می توان امیدوار بود که در چنین منظومه ای سیارات داخلی زمین-مانند نیز معمول باشند. نمای فوق، تصویری هنرمندندانه از منظومه ی BLG-109 است که نشان می دهد این منظومه می تواند چگونه باشد. تصویر: KASI, CBNU, ARCSEC, NSF
Catagory:
apod,
کیهانشناسی
Saturday, February 16
تلسکوپ دوچشمی!
by
Unknown
در
11:32 AM
راه شیری و آسمان پر ستاره که با نور ماه روشن شده، تصویر زمینه ای عالی برای این عکس زیبا ی «زمین در شب» پدید آورده اند. سازه ی با شکوهی که در تصویر می بینید، تلسکوپ دو چشمی غول پیکری است به نام «ال.بی.تی» (LBT) در دل کوهستان «گراهم»(Graham) در «آریزونا»(Arizona). درون تلسکوپ دو آینه ی عظیم آن با پهنای 8.4 متر، پهلو به پهلو مستقر شده اند و آرایشی به وجود آورده اند که بیشتر شباهت به ابزار معمول شبهای رصد دارد، دوربین دوچشمی که آن را با خود این طرف و آن طرف می بریم ولی این یکی قابل حمل نیست! مزیت قرار گرفتن این دو آینه ی بزرگ کنار هم و پدید آمدن این تلسکوپ دوچشمی عظیم دقت بیشتری است که در مشاهده ی اجرام کم نور در اختیار داریم. حساسیت این ساختار نسبت به تلسکوپ های تک آینه ای بسیار بیشتر است و میدان دید باز آن عکاسی با تفکیک بالا را از اجرام کم نور میسر می سازد. تلسکوپ ای.بی.تی را یک گروه بین المللی بنا کرده است. عکس: Stefan Seip (TWAN)
Thursday, February 14
پرتال هماهنگی و اطلاع رسانی مراسم شب یوری ایران
by
Unknown
در
11:30 AM
پرتال هماهنگی و اطلاع رسانی مراسم شب یوری ایران
نگاهی بندازید
Monday, February 11
اپیمتئوس، قمر زحل از دید کاسینی
by
Unknown
در
4:22 PM
اپیمتئوس چگونه پدید آمده است؟ پاسخ این سوال را هیچ کش به درستی نمی داند. برای کمک به کشف پاسخ این سوال، از این قمر کوچک عکس های دقیقی توسط کاوشگر روبوتیک کاسینی تهیه شد که هم اکنون به دور زحل می گردد. اپیمتئوس گاهی جلو تر از «ژانوس»(یکی دیگر از اقمار کوچک زحل) و گاهی دورتر از آن به گرد زحل می گردد. تصویر بالا دسامبر گذشته تهیه شده و سطح پوشیده شده با دهانه ی برخوردی اپیمتئوس را نشان می دهد که سن بسیار زیادی دارند. قطر اپیمتئوس تقریبا 115 کیلومتر است. اپیمتئوس ، جاذبه ای آنقدر قوی ندارد که شکل کروی به خود بگیرد. سطح تختی که در تصویر بالا از اپیمتئوس دیده می شود ممکن است به علت یک برخورد عظیم به وجود آمده باشد. عکس: Cassini Imaging Team, SSI, JPL, ESA, NASA
Saturday, February 2
زهره و مشتری در آسمان صبحگاهی
by
Unknown
در
8:13 AM

این دو گوهر درخشان که پیش از طلوع خورشید در آسمان شرقی می درخشند، در حقیقت فرزندان خورشید هستند. سیارات زهره و مشتری. دومین و سومین اجرام پرنور آسمان در شب پس از ماه هستند. در این تصویر که چهارشنبه، 10 بهمن گرفته شده فاصله ی مشتری و زهره از هم تقریبا 2 درجه است ولی دیروز صبح فاصله ی بین آنها به کمتر از نیم درجه رسیده بود. پس زمینه ی آرام و صاف عکس، امتداد خط ساحلی در شبه جزیره ی «میانکله» ی خلیج گرگان است. این منطقه، پناهگاهی مهم برای پرندگان و حیات وحش است که در جنوب شرقی دریای خزر واقع شده است. دو روز پس از برداشت این عکس، سحرخیزان در سراسر جهان، شاهد مقارنه ی زیبای مشتری و زهه بودند که هلال ماه هم به جمع آنها پیوسته بود. عکس: بابک امین تفرشی، طرح آسمان در شب
Friday, February 1
عنکبوتی روی عطارد!
by
Unknown
در
12:51 PM


Subscribe to:
Posts (Atom)